Luomuelintarviketuotannon infopäivät 23.-24.1.2024
Paikka: Ammattiopisto Lappia, Kätkävaarantie 69, Loue.
Asiantuntija Jaana Elo.
Ilmoittautuminen 18.1.2024 mennessä: ritva.pesonen@lappia.fi.
Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.
Mahdollisuus osallistua myös etäyhteydellä teamsin kautta.
Ohjelma
Ohjelma 23.1.2024
8.30 – 9.00 Kahvit (Hanke tarjoaa)
9.00 – 11.30 Luomuelintarviketuotannon aloittaminen. Ohjeet ja säännöt. Mistä alkuun, mistä apuja? Luomuelintarvikkeiden valvontaan hakeutuminen ja luomusuunnitelma.
11.30 – 12.15 Lounas (Omakustanteinen)
12.15 – 13.30 Alihankinta- ja vuokraustoiminta luomussa. Luomuelintarvikkeiden koostumus. Sallitut ja kielletyt tuotantopanokset
13.30 -14.00 Kahvit (Hanke tarjoaa)
14.00 - 15.15 Valmistusteknologian rajoitteet. Luomuvalmistus ruokapalveluissa.
Ohjelma 24.1.2024
8.30 – 9.00 Kahvit (Hanke tarjoaa)
9.00 – 11.30 Luomutuotteiden myynti ja markkinointi. Pakattu vai pakkaamaton tuote. Pakkausmerkinnät ja muut luomumerkinnät.
11.30 – 12.15 Lounas (Omakustanteinen)
12.15 – 13.30 Luomukeruutuotteiden käyttö luomuelintarvikkeiden valmistuksessa
13.30 – 14.00 Kahvit (Hanke tarjoaa)
14.00- 15.15 Luomutuotteiden kirjanpito. Tase, jäljitettävyys ja erilläänpito. Kirjaukset ja tarkastukset.